söndag, 17 februari, 2019

Barn och unga » Scout

Scout

P-riksbild_color3

Scout- och kompisläger, Lillstrand 25-27/6

Varje år arrangerar EFS Norrbotten scoutläger på Lillstrand, där både erfarna scouter, såväl som färska samlas för några dagars äventyr. År 2018 blir det scout- och kompisläger 25-27 juni.
Ålder för detta är 9-14 år, och priset är 500 kr.
Kontakt: Maria Karam,
maria.karam10@gmail.com,
070-365 57 75
Sista anmälningsdag 18/6

Anmälan är nu öppen, anmäl dig här!

Vandra på Sandskär – Scoutläger för Roverscouter 4-7 augusti

För dig som gått ur åk. 7
Maxantal 20 st
Pris 600 kr
Kontakt: Marianne Hellgren
marianne.hellgren@svenskakyrkan.se

Anmälan är nu öppen, anmäl dig här!

Patrullriks

Vart tredje år anordnar EFS riks ett rikstäckande scoutläger, som kallas Patrullriks. Nästa Patrullriks är i Vässarö 2020.

Du kan läsa mer om lägret på hemsidan www.patrullriks.nu

Om scouting

Äventyr och utmaningar, nya kompisar, natur, djur, eld och vindskydd. Man lär sig något nytt nästan varje gång i scouterna. Roliga saker, men också sånt som är bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Det finns ingen avbytarbänk, utan vi är tillsammans och hjälps åt.
Från ca 7 års ålder och uppåt kan man vara med i scouterna, det kan skilja sig lite beroende på var man bor. För att ta reda på vad som gäller i just ditt närmaste missionshus/kyrka  – kontakta ordföranden i föreningen så kan hon eller han berätta mera. Kika under Kontakter på fliken Föreningar, så hittar du kontaktuppgifter till föreningarna i Norrbotten.

På scouterna handlar det mycket om natur, friluftsliv och omtanke med varandra. Vi har hajker, tältar, lär oss hur man klarar sig i ute i skog och mark.