tisdag, 20 mars, 2018

Barn och unga » Scout

Scout

P-riksbild_color3

Scout- och kompisläger, Lillstrand 26-28/6

Varje år arrangerar EFS Norrbotten scoutläger på Lillstrand, där både erfarna scouter, såväl som färska samlas för några dagars äventyr. År 2016 blir det scout- och kompisläger 26-28 juni.
Ålder för detta är 9-14 år, och priset är 500 kr.
Kontakt: Samuel Folkesten,
Samuel.folkesten@efs.nu,
0929-14910
070-263 26 22
Sista anmälningsdag 12/6

Anmälan är nu öppen, anmäl dig här!

Patrullriks

Vart tredje år anordnar EFS riks ett rikstäckande scoutläger, som kallas Patrullriks. Nästa Patrullriks är i Mossebo 2017.

Du kan läsa mer om lägret på hemsidan www.patrullriks.nu

Om scouting

Äventyr och utmaningar, nya kompisar, natur, djur, eld och vindskydd. Man lär sig något nytt nästan varje gång i scouterna. Roliga saker, men också sånt som är bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Det finns ingen avbytarbänk, utan vi är tillsammans och hjälps åt.
Från ca 7 års ålder och uppåt kan man vara med i scouterna, det kan skilja sig lite beroende på var man bor. För att ta reda på vad som gäller i just ditt närmaste missionshus/kyrka  – kontakta ordföranden i föreningen så kan hon eller han berätta mera. Kika under Kontakter på fliken Föreningar, så hittar du kontaktuppgifter till föreningarna i Norrbotten.

På scouterna handlar det mycket om natur, friluftsliv och omtanke med varandra. Vi har hajker, tältar, lär oss hur man klarar sig i ute i skog och mark.