lördag, 15 december, 2018

Förväntningar inför helgen

Förväntningar inför helgen

augusti 20, 2015 Publicerad av Kommentera

RL

Till helgen gästas Storstrands kursgård av hundratals besökare då det är dags för EFS Norrbottens årliga Inspirationshelg. Temat för i år är, liksom 2014, Älskad Rustad Sänd. Gästpredikanten Rickard Lundgren är förväntansfull och beskriver några av tankarna inför helgen.

– Helgens tema är som jag förstått det Andens gåvor. Jag kommer därför att försöka inspirera, uppmana, vädja utifrån mina egna personliga erfarenheter, mina upplevelser på missionsfälten och utifrån Guds Ord till en förnyad kärlek till Jesus. Utifrån kärlek från och till Jesus och medmänniskor blir Andens gåvor något naturligt fungerande i våra liv, säger Rickard Lundgren.

Rickard har i 26 år predikat om Jesus i 64 länder. Han var med och startade den missionsorganisation som heter Gå ut mission och därutöver startat upp olika barnhem i Indien. Tillsammans med Equmeniakyrkan har han också grundat 6 församlingar i Sverige.

Han bor i Katrineholm tillsammans med sin fru och tre barn. Liksom alla andra lever Rickard med sina utmaningar också. Han berättar att hans och fru Karins yngsta son är multihandikappad med hjärtfel, Down syndrom, svårt förståndshandikappad och autistisk. Men han beskriver också sonen Lukas som otrolig.

– En riktig guldklimp som betyder allt för oss! säger Rickard.

britta-bergström004färg

Också körsångaren Britta Bergström har höga förväntningar inför helgen som kommer.

– Jag ser mycket fram emot att träffa alla sångare och sätta ihop ett svängigt program för kvällens konsert. Jag hoppas att alla är lika peppade som jag är, säger Britta Bergström.

Britta är körsångaren som gjort sig ett namn genom att köra till bland andra Eurovisionvinnarna Måns Zelmerlöw (2015) och Loreen (2012). Hon har dessutom turnerat med ett stort antal kända svenska artister och varit körsångare till Carola, Robyn och Lena Ph, för att nämna några.

Till helgen kommer det att vara ett körseminarium under lördagen och där är repertoaren blandad; pop, gospel, soul och någon schlager. Till hennes hjälp har hon också musikerna Magnus Wiklund, Gunnar Ullberg, Hans Johansson, Joakim Hellgren och Johan Englund som övat ihop.

Britta berättar vad som gör körsången så speciell:

– Tjusningen med körsång är att få ihop alla individuella röster i en härlig samstämmighet. Men det viktigaste är ändå hur kul det är med sång i alla former. Och vi kommer att ha kul på Storstrand den 22:a augusti! berättar hon förväntansfullt.