söndag, 20 januari, 2019

Jesu dop

Jesu dop

januari 8, 2016 Publicerad av Kommentera

Första söndagen efter trettondagen

 

För några år sedan var jag i Israel och besökte den utpekade platsen där Jesus blev döpt av Johannes. Det var en sublimt nära nog ett surrealistiskt, overkligt ögonblick att få vara på plats där Jesus invigdes som Herrens lidande tjänare. Frånsett den kommersiella sidan av det jag såg, fans det en känsla inom mig av Helighet att bara få stå där och se ut över Jordan floden. För mitt inre öga återvänder jag till platsen när jag läser helgens texter. Här vid en av jordens lägsta punkter låter Jesus sig döpas till sin tjänst. Han visste att det var lidande och smärta som väntade honom.

Jesus går in i mänsklighetens kamp in i din och min kamp, ingen människa har sjunkit så djupt att inte Jesus finns där under för att lyfta upp den djupast sjunkne. Därför börjar han sin tjänst vid jordens lägsta punkt, där spricker himlen upp och Anden sänker sig ner i en duvas skepnad. Fadern ropar från sin himmel ”Du är min älskade Son, du är min utvalde”.

Just nu 2016, i denna stund som du läser detta, går samma rop ut från Guds himmel över dig och mig.”Du är min älskade”.

”Så högt älskade Gud världen att han utgav sin egen Son för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha ett evigt liv”

En skön helg önskar jag dig.

Gösta Degerman