söndag, 20 januari, 2019

Jesus för världen – Missionsdag i Sjulnäs

Jesus för världen – Missionsdag i Sjulnäs

november 4, 2016 Publicerad av Kommentera

Lördagen 29 oktober inbjöd EFS Norrbottens missionsråd tillsammans med Älvsby folkhögskola till en missionsdag i Sjulnäs. En skara missionsvänner hörsammade inbjudan och slöt upp kring en eftermiddag fylld av missionsinspiration. Det hela inleddes med en gemensam lunch bestående av Etiopisk pepparsås varefter Lilian Marklund berättade om syföreningstraditionen och verksamheten i Sjulnäs.

img_3454

Älvsby folkhögskola har en kurs som heter ”Volontär i den världsvida kyrkan” och Sigrid Berglund från EFS Luleå har gått den kursen och berättade hur hon åkt ut som volontär på ett sjukhus i Matema i Kunde stift i södra Tanzania. Kunde stift är även vänstift med Luleå stift och nu i höst går rektor och pastor Gordon Mwakapeje och yrkesläraren Geofrey Mwakalundwa på Älvsby folkhögskola som en del i ett utbyte. De är till vardags rektor och slöjdlärare på Matema Bible school and vocational training center som utbildar evangelister. De berättade att skolan både ger en teologisk utbildning och en yrkesutbildning så att de som går där även kan försörja sig själva vid sidan om sin tjänst som evangelister.

img_3469

Innan dagen avslutades med en andakt av EFS distriktsföreståndare Henrik Näslund berättade Lars och Inger Bernspång om det missionsforum som EFS arrangerade i augusti. EFS är idag involverad i ett missionsarbete i såväl Europa som Afrika och Indien och missionsforumet fokuserade på strategi och inriktning för framtiden. För den som är intresserad så finns flera filmer som beskriver EFS missionsarbete runt om i världen på www.efsplay.nu