söndag, 20 januari, 2019

Kyndelsmässodagen

Kyndelsmässodagen

januari 29, 2016 Publicerad av Kommentera

Jungfru Marie Kyrkogångsdag

Visst har du varit med om, när det helt plötsligt, låter pip, pip, pip, runt omkring dig och folk börjar klämma på sina byxfickor, eller titta i sina handväskor. Alla letar efter sina mobiltelefoner. En del stänger av sin mobil och ber om ursäkt att man inte tidigare slagit av den, om man råkar just vid detta tillfälle vara på en plats där det inte lämpar sig att tala i mobiltelefonen. Andra plockar helt ogenerat upp sin mobil och sitter vid middagsbjudningen, eller vid sammanträdet, och talar i sin mobil.

Mobiltelefoner är bra – ibland. Vi vill ju vara tillgänglig, därför betalar vi dyra pengar, för vårt teleabonnemang. Det finns ett mobiltelefon abonnemang som är helt gratis, visste du om det? Det är ganska okomplicerat att ansöka om det. Det jag tänker på är förstås, bönetelefonen. Den telefonen är alltid tillgänglig. Guds abonnemang kostar inget extra om du ringer på förmiddagen eller natten. Det är alltid samma kostnad, nämligen GRATIS. Tänk så fint att Han alltid är tillgänglig. Där tutar det aldrig upptaget. Där finns ingen telefonsvarare som säger. ”Vi har mycket att göra just nu, men vi tar strax emot ditt samtal. Din plats i kön är nr 25.”

Två som kände till att bönevägen alltid är öppen, möter vi helgens texter. Det är profeterna Simon och Hanna som tillbringade en stor del av sitt liv i templet. De båda hade lärt sig att använda bönetelefonen. Simon leddes av Anden att komma till templet för att möta Guds Messias. Han hade redan haft ett samtal, innan han kom till templet. Där i templet fanns Maria och Josef med Jesus barnet. De förberedde barnet till det tecken som var föreskrivet i lagen, nämligen omskärelsen. När Simon, mitt i det myller av människor som rör sig i tempelområdet, får syn på det lilla Jesus barnet, då förstår han på en gång, att detta är Israels tröst och räddning. Därför lyfter han upp barnet och brister ut i en lovsång. På samma sätt gör Hanna, oberoende av varandra har de fått samma upplysning om detta barn.

Bönevägen är alltid öppen för dig och mig. Det är inte så att han bara lyssnar till somliga som är hans favoriter, som Simon och Hanna, utan du, just du, som läser det här är hans favorit.
Du är skapad av Gud, som hans älskade barn, han vill lyssna till dig, och höra vad du har på hjärtat. Han är intresserad av dig och ditt liv.  Han vill vara tillgänglig för dig under alla dygnets timmar, därför är hans direktlinje alltid öppen för dig.

Pröva ditt gratis abonnemang så kanske du bli glatt överraskad.

En skön helg önskar jag dig.

Gösta Degerman