tisdag, 22 januari, 2019

Lovsång

Lovsång

oktober 13, 2015 Publicerad av Kommentera

Tacksägelsedagen

 

När jag och min fru besöker våra barnbarn kommer de ofta springande emot oss med öppna armar och vill ha en välkomstkram.

Ibland när jag haft en så kallad ”dålig dag” då allt kännts tråkigt, och besvärligt, då är det helt perfekt att komma till banbarnen och mötas med en öppen famn. Helt plötsligt kan jag känna mig accepterad, älskad och sedd. Inte på grund av vad jag gör eller säger utan för den jag är. Jag är barnens morfar/farfar.

Som bakgrundsbild i min mobil, växlar jag mellan mina sju barnbarn. Det är ju förstås av ren stolthet eller högfärd som jag har dem där. Så fort någon pratar om sina barn eller barnbarn är jag snabb att hålla upp min mobil och visa bakgrundsbilden som för dagen är uppladdad. Jag är oerhört glad och tacksam för alla mina barn och barnbarn.

Helgens texter handlar om tacksägelse och lovsång. I evngelitexten möter vi tio spetälska som ropar och ber, ”Jesus mästare förbarma dig över oss”. Alla tio blev botade, men det är bara en av dem som återvänder till Jesus för att tacka.Han visade med hela kroppen sin tacksam. Han prisade Gud med hög röst och kastade sig ner till marken inför Jesu fötter.

Människor fick uppleva mirakler i sina liv när de mötte Jesus, därför är det som om att lovsången och tacksägelsen inte ville ta slut.

Bibeln berättar, att Gud är som en far, som står och väntar på sina bortsprungna barn, att de ska komma hem. Han välkomnar inte dig och mig hem för det vi gjort eller sagt, utan han välkomnar oss hem på grund utav vem vi är. Vet du om att du är Guds barn? Du är skapad av Gud ”övermåttan underbar” säger bibeln. Du är hans skapelse, skapad till den fantastiska person som du är. Du är ett kungabarn, du är genomälskad av den levande Guden, han ville ditt liv och han längtar så att få dela den himmelska glädjen med dig. Så mycket älskade Gud dig att han offrade det allra vackraste och bästa han hade, nämligen sin egen Son för att du och jag och alla människor i alla tider skulle få möjlighet att komma hem till det hemmet som är ämnat för oss alla.  Gud gav människan den fria viljan att välja, han tvingar inte någon att komma, men han väntar och längtar, att hans bortsprungna barn ska komma hem. Välkommen hem, det finns en famn som är öppen för dig. Gud Fader själv, kommer springade mot dig, för att ge dig sin välkomstkram.

Mina barnbarn skapar en tacksamhet och en sorts jubelton inom mig, genom deras transparanta, okomplicerade kärlek till sin morfar och farfar.

Den bild som Gud Fader stolt visar upp, är bilden, av hans älskade son, med orden från en av texterna för helgen. ”Med evig kärlek har jag älskat dig”.

Vissheten av att vara älskad, skapar lovsången inom oss.

En skön helg önskar jag dig,
Gösta Degerman