lördag, 15 december, 2018

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

januari 13, 2016 Publicerad av Kommentera

Nyhetsbrevet som pdf.

God fortsättning på det nya året!

2016 är ett spännande år och vi har mycket att se fram emot!
Här kommer nu några små inslag från distriktsexpeditionen om 2016 års arrangemang och läger samt vad som är på gång.

På vår hemsida www.efsnorrbotten.nu finner du uppdaterad information.

 

Ny distriktsföreståndare sedan i höstas

HN

Vi har sedan början av hösten fått den stora glädjen att arbeta tillsammans med Henrik Näslund, vår nya distriktsföreståndare för EFS Norrbotten. Många av er har hunnit stifta bekantskap med honom och vet då också att han är varm, ambitiös och glad samt en god förkunnare. Vi säger välkommen till dig Henrik och ber om Guds välsignelse över dig och din familj.

 

Konfirmation

Vi har två läger, Frilufts- och Äventyrskonfa på Sundet med 28 konfirmander och läger på Storstrand med 61 konfirmander. Bägge lägren görs i samarbete med Älvsby Folkhögskola.

 

Ledarkursen

Vi kör just nu två ledarkurser, en i Luleå tillsammans med Domkyrko- och Nederluleå församling och Älvsby Folkhögskola, samt en i Piteå tillsammans med Piteå/Norrfjärden/Hortlax församlingar och Älvsby Folkhögskola.

 

Läger

Inför 2016 tänker vi att vi ska ha samma lägerutbud som tidigare år med inriktning mot barn, ungdomar och hela familjen. Denna sommar är det Vildmarksläger i Klockarträsk som är vart tredje år. Lägret kommer att vara 3-7/8 och är ett träningsläger inför Patrullriks i Mossebo 2017.

 

Kallelse till EFS Norrbottens årsmöte 23 april

Lördag 23 april kl. 9-16 är det EFS Norrbottens årsmöte på Storstrand. Årsmöteshandlingar kommer finnas tillhanda på efsnorrbotten.nu/aktivitet/arsmote senast en månad före årsmötet.

 

Nominera till distriktsstyrelsen

Valberedningen arbetar nu inför årsmötet med att tillfråga nominerade personer men ansvaret att nominera ligger på föreningarna. Det behövs en representation och bredd i styrelsen från olika föreningar och kretsar för att styrelsearbetet ska bejaka hela distriktets behov och frågor. Nu är det dags att nominera inför distriktsårsmötet! Tänker du på någon du tycker skulle passa som ledamot i styrelsen?
Nominera genom att skicka namn och förening till info@efsnorrbotten.nu

 

EFS årskonferens 7 maj 2016

Den 7 maj hålls årsmötet för EFS i Södertälje i samband med årskonferensen 5-8 maj 2016.
Mål för 2016: Det finns flera mål uppsatta inför året som kommer och EFS riks har satt upp 8 mål där det första är att 20% av ombuden till EFS årsmöte under 2016 ska vara under 30 år och/eller nya som ombud. Det är ett djärvt mål men fokus är att rusta framtidens EFS:are och uppmärksamma nya medlemmar som vuxit upp inom Salt och EFS. Vi är alla en del av EFS och i arbetet att växa får vi inspirera och uppmuntra varandra till att fortsätta vara en del av missionsorganisationen EFS. Kanske du vill åka med som ombud i år?

 

Hemsidan

Under fjolåret har vi fått hjälp av Gösta Degerman med andakter som också finns med i gratistidningarna. Läs dem gärna som lite tankar inför söndagens tema, de publiceras i regel strax före helgen.

 

Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss på expeditionen.

Hälsningar
Henrik, IngaBritt och Sayuri