tisdag, 22 januari, 2019

Präst i Älvsbyn

Präst i Älvsbyn

mars 7, 2016 Publicerad av Kommentera

Till Älvsbykretsen söker vi en

Präst/pastor, halvtid tillsvidare, fr.o.m. augusti 2016

Älvsbykretsen består av tre EFS-föreningar med totalt ca 120 medlemmar (Älvsbyn, Vistträsk och Vidsel). Gemensamt äger och driver man även Lillstrand, en lägergård som ligger naturskönt intill Lillkorsträsket, några kilometer från Älvsbyn.

EFS-föreningarna bär på en längtan att nå ut med evangeliet till sina medmänniskor och vill förnya sig i detta uppdrag. Föreningarna planerar en satsning på äldre ungdomar/unga vuxna.

Dina arbetsuppgifter är att i samarbete med föreningsstyrelser och programråd planera och genomföra gudstjänster, samt bidra med undervisning, och utveckling av utåtriktat arbete. Nämnas här kan, förutom satsningen på unga vuxna, även arbetet med nysvenskar i Älvsbyn.

Som anställd i EFS Norrbotten deltar du i distriktets gemensamma arbete med konfirmations- och uppföljningsläger samt i gemensam fortbildning för präster och konsulenter.

Du som söker är prästvigd med behörighet till tjänst inom EFS/Svenska kyrkan alternativt jämförbar kompetens inom förkunnelse och församlingsarbete. Du har körkort och tillgång till bil.

Löne- och anställningsvillkor enligt Branschavtal och Löneavtal Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Trossamfund och Ekumeniska Organisationer – Vision. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Utdrag ur belastningsregistret, i vårt arbete med att vår verksamhet skall vara en trygg miljö för barn och ungdomar tillämpar vi Lagen om registerkontroll (2013:852). Det innebär att den vi erbjuder anställning i EFS Norrbotten har skyldighet att uppvisa ett utdrag ur Belastningsregistret.

För mer information om tjänsten
Maria Nilsson, ordförande i Älvsby Lutherska missionsförening, tel 073-818 03 85.
EFS distriktsföreståndare Henrik Näslund, tel 0920-26 49 91, 070-300 85 22.

Mattias Olofsson, ordf. EFS Norrbottens Vision ekumeniska fackklubb, 070-3907067

Tillträde 15 augusti 2016 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan med meritförteckning till

EFS Norrbotten, Box 942, 971 28 LULEÅ, alt. henrik.naslund@efsnorrbotten.nu.

Din ansökan vill vi ha oss tillhanda senast den 10 april.

Alla lediga tjänster finner du på Lediga tjänster inom EFS Norrbotten