söndag, 20 januari, 2019

Präst i Hortlaxkretsen

Präst i Hortlaxkretsen

mars 23, 2016 Publicerad av Kommentera

Till Hortlaxkretsen söker vi en

Präst, heltid tillsvidare, fr.o.m. augusti 2016

Hortlaxkretsen består av sex EFS-föreningar – Bergsviken, Storfors, Hortlax, Blåsmark, Hemmingsmark samt Högsböle – totalt 436 medlemmar inom 2 mils radie. Samverkanssituationen med Hortlax församling är mycket god och arbetet bedrivs sedan flera år inom ramarna för ett samarbetsavtal.

Du kommer att finna EFS-föreningar som längtar efter och söker vägar till utveckling och växt. Föreningarna samverkar på olika sätt med Svenska kyrkan vilket bland annat kommer till uttryck genom Hortlaxmässan där man första söndagen varje månad firar gemensam gudstjänst i Hortlax kyrka. Åldersstrukturen är god. Barn- och ungdomsarbetet är omfattande, med flera scoutkårer, barnkörer, TG-grupper, ungdomskör mm.

Dina arbetsuppgifter är att i samarbete med kretsråd, programråd och arbetskollegor planera och genomföra gudstjänster samt uppmuntra och inspirera till utveckling av utåtriktat arbete.

Vi hoppas att du med fräsch blick kan hjälpa oss att se möjligheter som vi själva missar. Du trivs med att predika och verka i flera olika sammanhang och typer av samlingar.

I tjänsten ingår viss tjänstgöring med kyrkliga handlingar i Hortlax församling. Som anställd i EFS Norrbotten deltar du i distriktets gemensamma arbete med konfirmations- och uppföljningsläger samt i gemensam fortbildning för präster och konsulenter.

Arbetslaget i Hortlaxkretsen består av 2 präster och en ungdomskonsulent. Arbetet bedrivs i nära samverkan med Hortlax församling och dess medarbetare.

Du som söker är prästvigd med behörighet till tjänst inom EFS/Svenskakyrkan. Du har körkort och tillgång till bil.

För mer information om tjänsten
Henrik Näslund, EFS distriktsföreståndare, tel 0920-26 49 91, 070-300 85 22.

Mattias Olofsson, ordf. EFS Norrbottens Vision ekumeniska fackklubb, 070-3907067

Löne- och anställningsvillkor enligt Branschavtal och Löneavtal Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Trossamfund och Ekumeniska Organisationer – Vision.

Utdrag ur belastningsregistret, i vårt arbete med att vår verksamhet skall vara en trygg miljö för barn och ungdomar tillämpar vi Lagen om registerkontroll (2013:852).

Det innebär att den vi erbjuder anställning i EFS Norrbotten har skyldighet att uppvisa ett utdrag ur Belastningsregistret.

Tillträde 15 augusti 2016 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till
EFS Norrbotten, Box 942, 971 28 LULEÅ, alt. henrik.naslund@efsnorrbotten.nu.
Din ansökan vill vi ha oss tillhanda senast den 24 april.

Alla lediga tjänster finner du på Lediga tjänster inom EFS Norrbotten