tisdag, 22 januari, 2019

Rapport från Missionsdagen

Rapport från Missionsdagen

oktober 31, 2017 Publicerad av Kommentera

EFS Norrbottens missionsråd inbjöd till sin årliga missionsdag ”Jesus för världen” söndag 15 oktober. I år genomfördes dagen i samarbete med Furubergskyrkan i Piteå och Älvsbyns folkhögskola.

Dagen inleddes med gudstjänst kl 11. Nils Nordenstorm ledde gudstjänsten, Henrik Näslund predikade och Dan Burström sjöng.

IMG_3811

Efter traditionsenlig pepparsås-lunch hade vi en eftermiddag med rapporter från Tanzania och Indien.

Ida Hedkvist, Sanna Öberg och Carina Berglund från Hortlax församling berättade och visade bilder från Outlook Tanzania, ett utbytesprogram för ungdomar och ledare mellan Luleå stift och Konde stift i södra Tanzania. Programmet innefattar en utbildning via Älvsbyns folkhögskola, en resa till Tanzania (mars 2018) samt ett läger med besök av gruppen med ungdomar och ledare från Mbeya i Konde stift (augusti 2018). De berättade om resan och delade många tankar och erfarenheter i mötet med en systerkyrka och vännerna där. Det finns likheter och olikheter och de uttryckte en stor glädje och tacksamhet över att ha fått denna möjlighet. Erfarenheten berikar!

IMG_3826

Per Risberg berättade om sin resa till Indien februari 2018 och mötet med kyrkan och de kristna i norra Indien. Resan var en del av det gymnasieprogram han gått i Luleå och det specialarbete han skrivit. Han delade med sig av hur det traditionellt hinduistiska samhället fungerar och svårigheterna för de kristna pga kastväsendets regel, som ännu finns kvar. Det påverkar hela samhället med korruption, motstånd mot kyrkan samt våld och hot om våld mot de kristna. Per konstaterade att de kristna vännerna i Indien är modiga!

IMG_3869

I

Elin Sharew informerade om Älvsbyns folkhögskola och deras internationella utbildningar och kursdagar. Hon berättade även om EFS internationella projekt och de missionärer som just nu arbetar utomlands samt den aktuella insamlingen Se- Be-Ge.

Missionsdagens alla intäkter skickades till ”EFS-där det bäst behövs”

Det blev en välsignad dag där vi missionsvänner fick fira gudstjänst, mötas, inspireras och lyssna till intressanta föredrag. Fantastiska ungdomar! Uppskattat att få lyssna till färska berättelser från våra systerkyrkor.

Nedskrivet av Ingrid Risberg, missionsrådet