tisdag, 10 december, 2019

Se Be Ge

Se Be Ge

september 26, 2019 Publicerad av Kommentera

Under årets Se Be Ge vänds vår blick mot våra förföljda kristna syskon i världen.
Många lever i en oerhörd utsatthet som är svår att föreställa sig och sätta sig in i för oss i trygga Sverige. För oss är det väldigt svårt att förstå hur det är att inte kunna räkna med något stöd från polis och myndigheter, utan snarare vara direkt motarbetad av dem som egentligen ska värna och skydda en.

EFS gör konkreta och praktiska insatser på plats bland förföljda grupper, bland annat i Irak genom presenningar till flyktingläger och fritidsverksamhet för barn. Inte minst synliggör EFS också kristna syskons situation, till uppmuntran för människor på flykt, så att omvärlden blir upplyst och medveten om deras svåra situation.

Vad innebär det att vara syskon? Är det bara fina ord som vi slänger oss med? Betyder det något på riktigt? Om vi menar det på allvar, så borde det få konsekvenser. Det vi kan göra är att ge stöd och resurser till våra förföljda syskon och visa att de inte är bortglömda.
Genom dina gåvor till EFS kan vi göra konkret och livsviktig skillnad för våra förföljda syskon.

Erik Johansson
Internationell missionssekreterare

Fakta om årets Se Be Ge-program
Programmet sänds lördagen den 28 september kl. 19:00 på efsplay.nu och kommer att finnas tillgängligt att se i efterhand.
Årets program är inspelat på Mar Mattai-klostret I Irak, bara några kilometer från där IS ockupation stoppades. Programledare är Erik Johansson, internationell missionssekreterare för EFS, och Dagmawit Alemayehu, reporter på Budbäraren.

Hur kan jag stödja Se Be Ge?
Swisha Se Be Ge till 901 00 26,
ge via bankgiro 900-9903 (skriv Se Be Ge) eller ge via kort på efs.nu/sebege